Sökmotor

 

30-45 miljoner var medelantalet sökningar vi gjorde per dag under 2013, denna siffra ökar för varje år och sökverktyget blir då allt viktigare för oss i vår vardag.

Sökverktyget är ett verktyg vi oftast alltid har med oss, vi har det på telefonen, surfplattan och datorn. Det är ett verktyg vi kan utnyttja såväl hemma som borta vilken tid det än är på dygnet. För ett företag är marknadsföringen genom sökmotoroptimering (SEO) en väldigt viktig del. Detta då det är viktigt för folk att kunna hitta och se de produkter eller tjänster man söker.

Bli synlig där kunderna söker

1. SEO är prisvärt
Jämfört med exempelvis en företagsannons i en dagstidning är SEO ett betydligt mer prisvärt alternativ. Sökmotoroptimering är därmed en bra satsning
2. SEO når rätt kund
De som söker med en sökmotortjänst vet vad de vill ha. Genom ett starkt SEO kan du lättare nå ut till dina kunder på ett smidigt och bra sätt.
3. SEO definierar din produkt Med tydliga ord och fraser kan du lättare definiera din produkt för att underlätta för kunden i sitt sökande. Detta gynnar både företaget och kunden.
4. SEO, inte bara på nationell nivå
För att få företaget att växa är det bra att använda sig av SEO, detta då man inte bara når ut nationellt utan även internationellt.
5. SEO gör dig synlig
Till skillnad från många andra medier gör SEO dig synlig dygnet runt. Med ständig uppkoppling finns du alltid där när folk behöver dig.